Hvad er der at se i Manchester af historisk betydning, som har med Manchester United at gøre

Når man er ved Old Trafford må det være et must at se klubbens museum og få en stadiumrundtur.
Især hvis man ikke har været der før, er det en stor oplevelse men også hvis det er nogen tid siden se man noget som er nyt eller man har overset.

Der ligger en del pubber tæt ved Old Trafford, her er en oversigt over dem

The Trafford er en meget smukt sted som oser at Manchester Uniteds historie men mange billeder på væggene.
Bishop Blaze er stedet hvor Pete Boyle synger for. Lige ved siden af lå ”The Dog and Partridge” som var stedet før i tiden. Nu er der bare en parkeringsplads og intet at se.
Sam Platts som ligger med udsigt over Manchester Chip Canal.
Gorse Hill som ligger på Chester Road
The Tollgate som ligger ved Trafford Bar
The Quadrant som ligger syd vest for stationen Trafford.  Det var her Tommy Taylor havde en aftale med bartender om at fylde op med gin og lade som han kun drak tonic.
Pubben ligger ved gaden Great Stone Road, hvor flere af the Busby Babes boede. Liam Whelan boede i nr. 44 og ved siden af Eddie Colman. I nummer 48 boede Duncan Edwards og Kenny Morgans boede i nummer 54.

En af de store spiller fra før 1. verdenskrig, Enoch ”Knocker” West boede bag Syd Stand og jernbanen. Det var i 68 på Railway Road han boede. Han er kendt for at være en af dem som i 1915 var med til at fikse en kamp. Aftalen skulle være blevet aftalt på pubben ”The Dog and Partridge” som lå næsten ved siden af hans bopæl.

Ikke så langt fra Old Trafford ligger Imperial War Museum og hvis man vil se på butikker kan man tage bussen til Trafford Center, der ligger mere mod vest.

Hvis man vil finde de gamle fodboldbaner som Newton Heath og indtil 1910 Manchester United spillede på. Bank Street lidt øst for fodbold banen ”City of Manchester” og North Road ligger nord for Bank Street. Gaden North Road hedder i dag Northampton Road.
Efter krigen spillede Manchester United på Maine Road som også kunne være et sted at besøge hvis det står der endnu, da Manchester City flyttede derfra i 2003.

Manchester United brugte i mange år The Cliff til træning og mange af reserve holdes kampe blev spiller. Banen ligger i den nordlige del af Manchester.

Siden år 2000 han klubben brugt Carrington til deres træning. Det er dog ingen adgang så man kan ikke komme ind og se spilleres træning. Hvis man er heldig kan man se dem når de kører derfra. Træningsanlægget ligger sydvest for Old Trafford så det tager en del til tid at komme frem og tilbage.

Flere spiller er begravet tæt ved Manchester
Eddie Colman (Weaste Cemetery, Eccles New Road, Salford)
Geoff Bent (St. John the Evangelist Church, Bolton Road)
Walter Crickmer (Stretford Cemetery, Lime Road, Stretford)
Sir Matt Busby, Billy Mereith, Henry Rose, Eric Thompson og Willie Satinoff (Southern Cemetery, Barlow Moor Road)
Lige ved siden af Southern Cemetery ligger Southern Crematorium hvor der har været en mindeplade med Roger Byrne. Der er her en minde plade for Don Davies, Tom Jackson og Frank Swift.

Se under Kort over Manchester og Busby Babes grave kan man se kort over Manchester som er omtalt.