Sådan blev jeg Manchester United fan

Bobby Charlton var den der er skyld i at jeg blev fan af Manchester United.
Da jeg var omkrig 10 år var mine store fodbold idoler Pele, Eusebio (den sorte panter)og Bobby Charlton. Stod man på mål var det Gordon Banks og Lev Yashin. Jeg fandt hurtig ud af Bobby Charlton havde to holdkammerater der også var gode (Denis Law og George Best) så da Manchester United vandt Europa cuppen i 1968 var der ingen tvivl, Manchester United var mit hold og det vil det altid være.

Da jeg første gang var på Old Trafford gik Bobby Charlton lige forbi hvor jeg stod og jeg fik da et billede at mit store idol.
Jeg blev medlem af en fanklub i 1974. Det var en Lars Lorentsen der lavede bladet, han blev senere afløst af Kim Hansen og Lars Lynge. I december 1984 var det slut med at de lavede et blad.

Det var også omkring 1975 jeg kom i kontakt med Stig Forsingdahl som solgte foldbold programmer og har samlet på Manchester Uniteds hjemmebane programmer siden og har næsten alle siden 1955. Siden har jeg anskaffet mig en del bøger og Video/DVD om klubben. Det er herfra jeg har fået det vidne jeg har i dag. Før Internettet tid var det noget svært at finde oplysninger om klubben. I dag kan man finde næsten alt men bøger kan dog ikke undværes.

Det var også omkrig 1975-78 jeg stødte på et navn, der siden er blevet kendt nemlig Helge Conradsen, jeg ved ikke hvorfor jeg kan huske det navn, måske var det fordi han var omtalt i en konkurrence han vandt.

I 1987 så jeg første gang Manchester United spille, det var en træning kamp i Vejle, som de vandt med 4-1. I deres kampprogram så jeg at MUSCSB fandtes og har været medlem siden.

Jeg holder ikke med andre klubber, for mig er der kun en klub i verden nemlig MANCHESTER UNITED

Lidt forhistori om min hjemme side

I 1980 fik jeg min første computer. Den hed en ABC 80 og svarer lidt til en Commendor 64. Den kunne ikke meget. I starten blev data gemt på et kassette bånd, men jeg fik dog hurtig en diskette stadion, til at gemme ting på. Man måtte spare plads hvor man kunne og det var sådan år 2000 problemet opstod.

Programsproget var BASIC og her skrev jeg mine første data om Manchester United ind. Der var meget lidt hukommelse i. Der kunne kun være plads til 32.000 tegn og det var med styresystemet. For at der skulle være plads til så meget som muligt, skrev jeg bogstaver i stedet for tal når der skulle står 10 skrev jeg a og b når der skulle står 11 osv.

En ting som jeg aldrig glemmer, var jeg havde brugt mere en time på at skrive oplysning i og havde brug for en lille pause, jeg lænede mig lidt tilbage i stolen og kom til at sparke til en ledning under bordet. Det betød at strømmen var værk i en kort tid og alt hvad jeg havde skrevet også var væk. Husk derfor altid at gemme sit arbejde undervejs.

I starten havde jeg mine oplysninger fra United Review og Rothmans Football Yearbook, men kunne ikke kommer tilbage fra før 1902. Først i 1986 fik jeg fat i et par bøger, med mere korrekte oplysninger end tidligere.

Omkring 1991 fik jeg min førte rigtige PC’er, men jeg kunne ikke bruge det jeg tidligere havde lavet, da den ikke kunne læse og se hvad der stod på en diskette.
Dengang brugte jeg et DOS database program der hedder File Express til at skrive data ind i og bruger stadig det program. Jeg kan ikke rigtig finde ud at bruge Access og tilsvarende programmer til det.

I 1996 kom jeg Internettet og skulle selvfølgelig og have min egen hjemmeside. Jeg mente der skulle stå noget som andre kunne få glæde af og skrev derfor om Manchester United. Dengang skulle man betale efter hvor meget man var på og lavede derfor siderne sådan de ikke fyldte så meget. Sådan har de været i mere end 10 år og der er først nu jeg rigtig har fået dem gjort bedre.

Omtale i fodboldbagasinet trænings medlemsblad fra juni 2007 (Dansk Træner Union)

Omtale i United Supporteren